vidaXL realiseert 20MW

Dat grote bedrijven een mooie bijdrage kunnen leveren aan de duurzame energietransitie, bewees vidaXL. Zij benutten de daken van hun distributiecentra in Venlo voor zakelijke zonnepanelen. 

Naast verduurzaming van hun eigen bedrijfsproces en het behalen van een mooi rendement, staat een duurzame samenwerking met de regio hoog op de agenda van vidaXL. 

Vanuit hun zoektocht naar partijen die gespecialiseerd zijn in de aanleg van grote zakelijke zonneprojecten, startte de samenwerking met vidaXL, Sunrock en Zonnestroom Nederland.

Wat hebben we gerealiseerd?

De distributiecentra van vidaXL in Venlo hebben samen een oppervlakte van circa 180.000 m2. Samen met Sunrock realiseerden we op deze daken een zonnestroominstallatie met zo’n 50.000 zonnepanelen. Om je een idee te geven: dit kun je vergelijken met de oppervlakte van 13 voetbalvelden.

De zonnestroominstallatie heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 20MW. Met de opbrengst van de installatie is vidaXL volledig zelfvoorzienend in haar eigen stroombehoefte. De opwek die dan nog overblijft, is gelijk aan het jaarlijks stroomverbruik van ruim 6.000 huishoudens.

Wat leveren de zakelijke zonnepanelen vidaXL op?

Met de gerealiseerde zonnestroominstallatie op de distributiecentra in Venlo zet vidaXL grote stappen in het verwezenlijken van haar groene ambities.  

  • Zelfvoorzienend in eigen stroombehoefte
  • Duurzame samenwerking met de regio
  • Bijdrage aan de duurzame energietransitie
  • BREEAM-certificaat ‘zeer goed’ voor beide gebouwen
  • 15 jaar lang zeker van een gunstige businesscase

De potentie van daken in de logistieke sector

De SDE++ subsidie maakt het voor bedrijven in de logistieke sector extra aantrekkelijk om daken te benutten voor zakelijke zonnepanelen. Door de SDE++ is vidaXL de komende 15 jaar zeker van een gunstige businesscase.  

Benieuwd hoe jij de potentie van je dak optimaal benut? Doe onze gratis subsidiecheck en ontdek binnen 30 seconden of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de SDE++ subsidie.

Meer lezen over de SDE++ voor zakelijke zonnepanelen? Download ons gratis e-book over de SDE++ subsidie.

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++
check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt
check Verhelderende berekeningen en voorbeelden