Kom jij in aanmerking?

Waarom is er de SDE++ subsidie?

Subsidies zijn er in beginsel om gekozen investeringen te stimuleren waarvan het rendement nog niet aantrekkelijk genoeg is. Veel van deze subsidies van de overheid zijn investeringssubsidies. Dat betekent dat je een tegemoetkoming krijgt in de kosten van je investering. De SDE subsidie werkt anders. Het is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat je subsidie krijgt over hetgeen dat je opwekt of reduceert.

De SDE++ subsidie: wat houdt het in?

In beginsel blijft de SDE++ hetzelfde als zijn voorganger genaamd de SDE+. De fase- en correctiebedragen blijven bestaan en het blijft een exploitatiesubsidie. Wel is het zo dat de nadruk van de  SDE++ op CO2-reductie ligt. Dit is een groot verschil met de SDE+, die juist de opwek van duurzame energie stimuleerde.

Wat betekent dit voor mij?

Dit houdt in dat naast methoden van duurzame opwekking nu ook methoden van CO2-reductie worden gestimuleerd. Maar dat betekent niet dat zakelijke zonnepanelen geen slimme investering meer zijn. Zakelijke zonnepanelen wekken namelijk duurzame energie op, en dat zorgt indirect voor CO2-reductie. Alleen de manier van meten zal dus anders worden. Daarnaast komen er projecten in aanmerking voor de subsidie die inzetten op CO2-reductie, terwijl ze geen SDE+ konden krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen en hergebruiken van CO2-uitstoot of energiebesparende apparatuur in de industrie.

Kortom, er is wat meer competitie op de subsidiemarkt, maar de focus op zonnepanelen en windmolens is niet verdwenen. Doe er dus je voordeel mee, want je komt nog steeds in aanmerking voor een flinke subsidie. Vraag vrijblijvend jouw adviesrapport op maat aan en wij van Zonnestroom Nederland rekenen jouw gehele businesscase door, inclusief de hoogte van de te ontvangen subsidie.

Wel subsidie, geen gedoe?

Het aanvragen van de SDE-subsidie is, zoals je van de overheid mag verwachten, niet heel eenvoudig. Maar het gaat om te veel geld om het zomaar te laten liggen. Daarom helpen we je bij Zonnestroom Nederland door de volledige subsidieaanvraag voor je te regelen als we een zonnestroominstallatie voor je bouwen. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een advies op maat aan.

Advies op maat

Voorwaarden SDE++ bij zakelijke zonnepanelen

Als je de SDE++ voor je zakelijke zonnepanelen wil krijgen, moet je als bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden.

  • Zakelijke aansluiting groter dan 3×80 ampère
  • De installatie die je wilt bouwen is groter dan 15 kWp (15.000 Wattpiek)
  • Je bent eigenaar van het dak of hebt op het moment van de aanvraag toestemming van de eigenaar. De verklaring stuur je mee
  • Staan de zonnepanelen niet op een dak? Dan heb je een omgevingsvergunning nodig
  • Bij meer dan 1 MWp moet je een haalbaarheidsstudie meesturen en moet de netaansluiting vastgesteld worden op 50 procent van piekvermogen
  • Bij elke aanvraag is de modelverklaring draagkracht dakconstructie verplicht
  • Een gedetailleerde intekening op schaal van de zonnestroominstallatie op de beoogde
    locatie is verplicht

Heb je vragen over deze voorwaarden of andere zaken rond de SDE-subsidie? We geven je graag advies op maat, waarin we je ook precies vertellen hoe het met jouw SDE++ zit en hoeveel je aan subsidie kan ontvangen.

Nieuwste artikelen

Ga terug naar de kennisbank