Vamil voor zakelijke zonnepanelen (niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

(Vamil = niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

Vamil staat voor Willekeurige afschrijving milieu-investeringen. Het is een fiscale regeling waar je als bedrijf je voordeel mee kunt doen. Je kunt een groot deel van je investeringskosten afschrijven op een moment dat het jou goed uitkomt.

Wat is de Vamil?

Met de Vamil-subsidie mag je als bedrijf tot 75% van je investeringskosten in zakelijke zonnepanelen afschrijven. Je mag zelf weten wanneer je dat doet. Zo levert het je een rente- en liquiditeitvoordeel op. Het zorgt ervoor dat investeren in zakelijke zonnepanelen nog interessanter voor je bedrijf wordt. Er is per jaar ongeveer € 40 miljoen euro beschikbaar.

 

Hoe werkt de Vamil-subsidie?

Binnen 3 maanden nadat je de opdracht hebt gegeven om zakelijke zonnepanelen te laten installeren, moet je een melding doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dat doe je online. Net als bij de MIA-subsidie kan het zijn dat je aanvraag in een steekproef gecontroleerd wordt. Dan moet je meer informatie aanleveren over de opdracht die je hebt gegeven. Je mag deze regeling trouwens combineren met de MIA.

Je krijgt binnen 6 maanden te horen of je de Vamil-subsidie mag toepassen. Dan is het aan je boekhouder of accountant om hier rekening mee te houden bij het doen van de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. En jij lacht als laatste, want je hebt zakelijke zonnepanelen voor een prikkie!

 

Voorwaarden Vamil-regeling

Je kunt alleen gebruikmaken van de Vamil als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of 1 van de BES-eilanden en betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting
  • Zonnepanelen moeten op de Milieulijst staan. Dit is tot nu toe elk jaar het geval, en zal ook wel zo blijven.
  • De investering is minimaal € 2500,-. Daar zit je met een dak vol zonnepanelen zo op.

 

Vamil aanvragen

Als je opdracht hebt gegeven om zakelijke zonnepanelen te laten installeren, moet je binnen 3 maanden een melding doen bij de RVO. Dat gaat met een digitale handtekening, de eHerkenning. Doe dat wel nauwkeurig, anders heb je kans dat ze je aanvraag afwijzen en je geen gebruik mag maken van de Vamil-regeling. Zonnestroom Nederland helpt je hier graag bij. Neem contact met ons op of vraag een advies op maat aan.

Advies op maat

(Vamil = niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

Download E-book “Subsidie Zakelijke Zonnepanelen

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe u bespaart op uw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe u een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ susbsidie u kunt ontvangen