MIA voor zakelijke zonnepanelen (niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

De MIA-regeling maakt groene energie haalbaar (MIA = niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

Milieu-investeringsaftrek (MIA) is een fiscale regeling waarmee je belastingvoordeel krijgt als je investeert in zonnepanelen. Zo wil de overheid het voor ondernemers makkelijker maken om over te stappen op groene energie.

Wat is de MIA-regeling?

De MIA-regeling is een regeling waarmee je tot 36% van het investeringsbedrag van je fiscale winst kunt aftrekken. Dat staat los van de gewone investeringsaftrek, waar je ook gewoon nog recht op hebt. Hierdoor wordt het investeren in zonnepanelen op je dak nog lucratiever dan het al was.

Hoe werkt de MIA-regeling?

Je moet binnen 3 maanden na levering melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vervolgens beoordelen zij je aanvraag. Als je in een steekproef zit, moet je extra informatie aanleveren. Dat gaat dan over de gebruikte techniek, gemaakte kosten en de datums van de afspraken die er gemaakt zijn.

Als je melding is goedgekeurd, kun je de MIA-regeling laten toepassen door je accountant of boekhouder. Die verwerkt het vervolgens in de jaarlijkse belastingaangifte, zodat jij voor weinig geld je eigen zonne-energie kunt opwekken.

Voorwaarden van de MIA-regeling

Je moet een Nederlands bedrijf hebben om voor de MIA-regeling in aanmerking te komen. Je betaalt dus ook inkomsten- of vennootschapsbelasting. De bedrijfsmiddelen waar je in wilt investeren, moeten op de Milieulijst staan. Als dat zo is, moet je ook nog voor minimaal € 2.500,- per jaar investeren. Je kunt de MIA-regeling trouwens perfect combineren met de Vamil-regeling, want ze hebben bijna dezelfde voorwaarden.

MIA-regeling aanvragen

Je meldt de aanschaf van je zonnepanelen binnen 3 maanden bij het RVO. Dat moet met een digitale handtekening, de eHerkenning. Het is belangrijk dat je deze aanvraag compleet en goed aanlevert, anders kan je aanvraag geweigerd worden.

Geloof ons, het aanvragen van zo’n subsidie kan een hele frustrerende klus zijn. Maar wees gerust, daar hoef je je bij Zonnestroom Nederland nooit zorgen om te maken. We hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten precies wat we moeten doen. Alles zodat jij er zo weinig mogelijk werk aan hebt! Neem contact met ons op of vraag een advies op maat aan.

Advies op maat

(MIA = niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen)

Download E-book “Subsidie Zakelijke Zonnepanelen

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe u bespaart op uw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe u een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ susbsidie u kunt ontvangen

Ebook downloaden