Interesse of een vraag? Bel direct met onze experts via 085-0655480

adviseurs roel erik sem harmen 2 300x124

SDE bij het verhuren van mijn dak voor zonnepanelen?

Je dak verhuren voor zonnepanelen is hot. Je hoeft niet te investeren, hebt er geen omkijken naar en je bedrijf krijgt een groen imago: duurzaam zonder gedoe. De SDE++ is een subsidie die een belangrijke rol speelt bij het verhuren van je bedrijfsdak voor zonnepanelen. In dit artikel lees je hoe dit precies zit.

Wat is SDE++-subsidie?

De SDE++ is op 1 januari 2020 in het leven geroepen als vervanger van de SDE+. Waar de SDE+ alleen voor de productie van duurzame energie was, subsidieert de SDE++ ook CO2-reducerende projecten. De projecten die het meest efficiënt zorgen voor CO2-reductie, komen het eerst in aanmerking. Zo ontstaat er een rangschikking. Gelukkig staan zonnepanelen hoog op de lijst en zullen die ook na 2020 nog gesubsidieerd worden. 

Dak verhuren aan Zonnestroom Nederland

Bij dakhuur installeren en exploiteren wij de zonnestroominstallatie. We maken gebruik van de SDE-subsidie om de installatie voor beide partijen rendabel te maken. Het zou kunnen dat je in het verleden al een subsidieaanvraag hebt gedaan. In dat geval zetten wij deze over op onze naam. Heb je nog geen subsidieaanvraag gedaan, dan doen wij dat. Omdat er maar 1 subsidieronde per jaar is, kunnen we de aanvraag pas in de eerstvolgende subsidieronde doen. Soms moet je dus even wachten. 

Daarnaast heb je voor de aanvraag van SDE-subsidie een grootverbruikersaansluiting nodig. Dit is een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère. Heb je dit niet, maar wel de capaciteit op je bedrijfsdak voor een grote zonnestroominstallatie? Dan kun je de aansluiting laten verzwaren. Daar helpen we je graag bij. 

Tot slot

Wil je meer weten over het verhuren van je dak voor zonnepanelen? Vraag dan een vrijblijvend adviesrapport op maat aan. Hierin zetten we alles voor je op een rij en weet je precies wat je kunt verwachten.

ebook sde subsidie 2021 749x1024

Download gratis e-book “SDE++ subsidie”

check Alles over de SDE++ subsidie
check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt
check Verhelderende berekeningen en voorbeelden