SDE bij het verhuren van mijn dak voor zonnepanelen?

Je dak verhuren voor zonnepanelen is hot. Je hoeft niet te investeren, hebt er geen omkijken naar en je bedrijf krijgt een groen imago: duurzaam zonder gedoe. De SDE++ is een subsidie die een belangrijke rol speelt bij het verhuren van je bedrijfsdak voor zonnepanelen. In dit artikel lees je hoe dit precies zit.

Wat is SDE++-subsidie?

De SDE++ is op 1 januari 2020 in het leven geroepen als vervanger van de SDE+. Waar de SDE+ alleen voor de productie van duurzame energie was, subsidieert de SDE++ ook CO2-reducerende projecten. De projecten die het meest efficiënt zorgen voor CO2-reductie, komen het eerst in aanmerking. Zo ontstaat er een rangschikking. Gelukkig staan zonnepanelen hoog op de lijst en zullen worden ze ook nu nog gesubsidieerd. 

Dak verhuren aan Zonnestroom Nederland

Bij dakhuur installeren en exploiteren wij de zonnestroominstallatie. We maken gebruik van de SDE-subsidie om de installatie voor beide partijen rendabel te maken. Het zou kunnen dat je in het verleden al een subsidieaanvraag hebt gedaan. In dat geval zetten wij deze over op onze naam. Heb je nog geen subsidieaanvraag gedaan? Dan doen wij dat voor je. Omdat er maar 1 subsidieronde per jaar is, kunnen we de aanvraag pas in de eerstvolgende subsidieronde doen. Soms moet je dus even wachten. 

Bij elke aanvraag is de modelverklaring draagkracht dakconstructie verplicht. Daarnaast heb je voor de aanvraag van SDE-subsidie een grootverbruikersaansluiting nodig. Dit is een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 ampère. Heb je dit niet, maar wel de capaciteit op je bedrijfsdak voor een grote zonnestroominstallatie? Dan kun je de aansluiting laten verzwaren. Daar helpen we je graag bij. 

Tot slot

Wil je meer weten over het verhuren van je dak voor zonnepanelen? Lees dan ons gratis e-book over het verhuren van je dak voor zonnepanelen. Vraag ook een vrijblijvend adviesrapport op maat aan. Hierin zetten we alles voor je op een rij, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Wil je meer weten over de SDE++? Luister dan nu de podcast of bekijk onze webinar!

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden