Roel removebg 150x150
Benieuwd of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn?

Bel 085-0655480 en spreek direct met onze expert Roel

Menu

Energiecoöperatie Zonnedorpen

In Energiecoöperatie Zonnedorpen hebben een aantal Groningse dorpen de handen ineen geslagen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien. Ze hadden al een mooi perceel op het oog voor zonnepanelen. Samen met Zonnestroom Nederland is dat idee verder uitgewerkt tot een indrukwekkende zonneweide.
2.850 m2
Oppervlakte
1.512
Zonnepanelen
415.800 wp
Gezamenlijk vermogen

Aanleiding

De dorpen Garsthuizen, Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk liggen midden in het aardbevingsgebied in Groningen. Om een alternatief te bieden voor de gaswinning, wilden ze zelf ook daad bij woord voegen. Al heel snel werd duidelijk dat zonnepanelen de meest logische keuze waren.

Onze oplossing

Na een eerste offerte zijn we samen om tafel gegaan om het idee verder vorm te geven. Hierdoor kwamen we onder andere uit op een houten onderconstructie, om de zonneweide onder de zichtlijn te krijgen. Ook hebben we ervoor gekozen om de tussenpaden achterwege te laten, zodat er 400 panelen meer op het perceel konden.

  • Vermogen installatie: 415.800 Wp
  • 850 m2 oppervlakte
  • 512 panelen, 275 wp per stuk
  • 9 omvormers Huawei 33KTLA

Ervaring

Patrick Caspers is erg goed te spreken over de resultaten die we samen geboekt hebben: “Na het eerste gesprek met Marthijn en Roel was het gevoel gelijk goed. Ons idee werd direct serieus genomen, maar dankzij hun professionele input is het nog beter geworden. Dat de zonneweide nu maar 1 meter hoog is, vinden we fantastisch. Ook kwam Zonnestroom Nederland zelf met de suggestie om FSC-gecertificeerd hout te gebruiken, om alles zo duurzaam mogelijk te maken. Ook toen we wat financiële uitdagingen hadden, is de samenwerking supergoed gebleven. We zijn ontzettend blij en tevreden!”

Bekijk andere projecten

Download E-book "Subsidie Zakelijke Zonnepanelen"

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij bespaart op jouw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ subsidie jij kunt ontvangen

Ebook downloaden