Roel removebg 150x150
Benieuwd of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn?

Bel 085-0655480 en spreek direct met onze expert Roel

Menu

Zonneveld Best

Het Zonneveld in Best is het 2e project dat we met Gerald van Kessel hebben opgepakt. Gerald had een stuk grond in bezit, met het idee om daar te gaan bouwen. Toen bleek dat dat op korte termijn niet mogelijk was, keek hij naar andere oplossingen. Dat werd een zonneveld!
57.588 m2
Oppervlakte
19.196
Zonnepanelen
5.758.800 Wp
Gezamenlijk vermogen

Aanleiding

De gemeente Best wil in 2025 energieneutraal zijn. Maar tegelijkertijd zien ze eerst graag de daken volgebouwd worden met zonnepanelen, voordat ze zonnevelden toestaan. Toch heeft Gerald de gemeente ervan te weten overtuigen dat zijn grond het beste tot z’n recht kwam als zonneveld. Er mocht per slot van rekening niet gebouwd worden, en ook als landbouwgrond is het vrij waardeloos. De wethouder ging om en het zonneveld is een feit.

Onze oplossing

Zonnestroom Nederland heeft een zonnestroominstallatie met de volgende kenmerken gebouwd:

Grondoppervlak: 57.588 m2
Vermogen installatie: 5.758.800 Wp
Aantal panelen: 19.196

Ervaring

Gerald vertelt: “Ik kende Roel natuurlijk al van Bestpoort, dus leek het me logisch hem weer in te schakelen als adviseur. Maar de situatie was inmiddels veranderd, Roel wilde het zonneveld ook graag zelf bouwen. Omdat hij daardoor zijn onafhankelijke positie verloor, moest ik er even over na denken. Door goede afspraken te maken over bijvoorbeeld het winstpercentage en mijn rol in het geheel, werd het een groot succes. Als projectontwikkelaar kan ik niet aan de zijlijn blijven staan, dat is gelukkig ook niet gebeurd. Samen hebben we een prachtige oplossing neergezet, waar ik erg trots op ben!

Bekijk andere projecten

Download E-book "Subsidie Zakelijke Zonnepanelen"

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij bespaart op jouw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ subsidie jij kunt ontvangen

Ebook downloaden