Roel removebg 150x150
Benieuwd of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn?

Bel 085-0655480 en spreek direct met onze expert Roel

Menu

Venus 100 Heerenveen

Onder de rook van Heerenveen staat het enorme bedrijfspand Venus 100. Een geweldig dak voor een zonnestroominstallatie! Uit het eerste gesprek bleek dat er al meerdere opties voor het opwekken van duurzame energie onderzocht waren. Na een nauwkeurige dakconstructie-berekening en een advies op maat was zonnestroom overduidelijk de beste optie.
20.000 m2
Oppervlakte
5.800
Zonnepanelen
1.867.450 Wp
Gezamenlijk vermogen

Aanleiding

Met meerdere stevige stroomverbruikers in een groot bedrijfspand ben je bijna automatisch op zoek naar manieren om je energieverbruik te managen. Daarom zijn er al meerdere projecten gedraaid, om ervaring op te doen met het opwekken van duurzame energie. De combinatie van het enorme dakoppervlakte en het feit dat het pand op een industrielocatie staat, maakte een zonnestroominstallatie de meest logische keuze.

Onze oplossing

Het mooie aan dit project is dat we niet alleen zonnepanelen op het dak kwijt kunnen, maar ook een zonneweide gaan aanleggen. Er liggen nu ongeveer 5800 panelen op het dak, medio 2019 komen daar nog 1400 panelen in de weide bij. Tot nu toe zijn dit de gegevens van de installatie:

  • Vermogen installatie = 1.867.450 Wp
  • 5746 Hanwha Q-Peak 325 Wp
  • 38 omvormers Huawei 33KTL-A

Ervaring

De eigenaar van het pand is blij met de resultaten die we samen geboekt hebben:

“Marthijn en Roel kwamen precies op het goede moment om met ons over zakelijke zonnestroom te praten. We hadden al meerdere opties onderzocht, maar nu kwam alles mooi samen. Van de dakberekening tot de subsidieaanvraag is alles heel goed verlopen. Ook de huurders in het pand zijn tevreden met hoe het proces is verlopen. Zonnestroom Nederland heeft zich perfect aan alle gemaakte afspraken gehouden en het resultaat mag er zijn!”

Bekijk andere projecten

Van de dakberekening tot de subsidieaanvraag is alles heel goed verlopen. Zonnestroom Nederland heeft zich perfect aan alle gemaakte afspraken gehouden en het resultaat mag er zijn!

Bart Tenfelde Technisch Projectleider

Download E-book "Subsidie Zakelijke Zonnepanelen"

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij bespaart op jouw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ subsidie jij kunt ontvangen

Ebook downloaden