Roel removebg 150x150
Benieuwd of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn?

Bel 085-0655480 en spreek direct met onze expert Roel

Menu

Protestantse Kerk Nederland (PKN)

PKN had een aantal jaar geleden al de wens om een zonnestroominstallatie op het dak van hun hoofdkantoor te laten bouwen. Een haalbaarheidsonderzoek wees toen uit dat het dak daar niet geschikt voor was, waarna het is blijven liggen. Toen wij dat een aantal jaar later via via hoorden, hebben we contact met ze gezocht. Wij zagen namelijk wel mogelijkheden!
1.500 m2
Oppervlakte
514 stuks
Zonnepanelen
141.350 Wp
Gezamenlijk vermogen

Aanleiding

Na het negatieve advies van het oorspronkelijke haalbaarheidsonderzoek, heeft PKN geen verdere actie ondernomen. Totdat Zonnestroom Nederland te horen kreeg dat de wens er nog wel degelijk was. Omdat de technologie in de wereld van zonnestroom de laatste jaren behoorlijk is verbeterd, leek het ons een mooie uitdaging om de conclusie van destijds nog eens te toetsen. Op onze kosten, dat vonden we wel zo logisch.

Onze oplossing

Inmiddels ligt er een prachtige zonnestroominstallatie met de volgende kenmerken:

  • Vermogen installatie = 141.350 Wp
  • 514 Trina Solar 275 Wp
  • 5 x Huawei 20 KTL omvormers
  • ValkPro onderconstructie

Ervaring

Tijdens dit project hebben we contact gehad met de facilitair manager van PKN. Hij heeft het volgende te zeggen over de samenwerking:

Ten eerste vind ik het erg mooi dat Zonnestroom Nederland ons heeft benaderd. Dat pro-actieve hebben we het hele project teruggezien: steeds als er iets was, kwam iemand van Zonnestroom Nederland dat direct oppakken en bespreken. Je hoeft eigenlijk nergens zelf achteraan. Hetzelfde geldt voor de administratieve afhandeling van onze installatie, dat is perfect begeleid. Ze hebben ons steeds laten zien welke stappen we moesten zetten.

Afgezien van wat onduidelijkheid in de communicatie aan het begin van het project, ben ik helemaal tevreden. Juist omdat uit het eerste haalbaarheidsonderzoek bleek dat ons dak niet geschikt was, is het des te mooier dat het nu wel gelukt is!

Bekijk andere projecten

Pro-activiteit hebben we keer-op-keer terug zien komen. Steeds als er iets was, kwam iemand van Zonnestroom Nederland dat direct oppakken en bespreken. Je hoeft eigenlijk nergens zelf achteraan. Perfecte begeleiding! Ik ben helemaal tevreden!

Jasper Facilitair Manager Protestantse Kerk Nederland

Download E-book "Subsidie Zakelijke Zonnepanelen"

  • Hoe rendement tot ruim 20% te realiseren met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij bespaart op jouw energierekening met een zonnestroominstallatie

  • Hoe jij een grote stap zet in een duurzame bedrijfsvoering

  • Hoeveel SDE+ subsidie jij kunt ontvangen

Ebook downloaden