Roel removebg 150x150
Benieuwd of zonnepanelen voor jouw bedrijf interessant zijn?

Bel 085-0655480 en spreek direct met onze expert Roel

Menu
DJI 0005 1

Bij veel ondernemers staat duurzaamheid inmiddels op de agenda. Niet zo gek dus we ons hier steeds meer in verdiepen. Waar kan ik uit kiezen, welke voordelen zijn er en zijn er ook nadelen? Speciaal voor deze ondernemers hebben we de voor- en nadelen van duurzame energie op een rijtje gezet.

Duurzame energie is energie die is opgewekt uit zogenaamde hernieuwbare bronnen. Denk hierbij aan de wind, de zon of water.  Dat klinkt mooi, maar moet jij daar ook voor kiezen? Waarom wel en waarom niet?

DJI 0005 1

Voordelen duurzame energie

  • Door voor duurzame energie te kiezen help je mee om de opwarming van de aarde onder controle te krijgen.
  • Deze vorm van energie richt zich op energie uit hernieuwbare bronnen, waardoor er geen eindige voorraad is.
  • Je bespaart op je energierekening, omdat je (een deel van) de energieopwekking zelf kunt doen en wellicht zelfs kunt terugleveren.
  • Je maakt een grote stap in het verduurzamen van jouw bedrijf en de bedrijfsvoering
  • Duurzame energie heeft een maatschappelijk verantwoord imago, wat bij kan dragen aan de beeldvorming rond jouw onderneming.

Nadelen duurzame energie

  • De opstartkosten voor duurzame energie liggen hoger dan de opstartkosten voor traditionele energie als aardolie en steenkool.
  • Je kunt het niet altijd zelf doen. Het omzetten van duurzame energie naar de gewenste vorm en hoeveelheid is een ingewikkelde klus
  • Je hebt de opstartkosten niet gelijk terugverdiend, daar gaat wat tijd overheen.

Conclusie

Voor je kiest voor duurzame energie moet je je goed verdiepen in de verschillende vormen die er zijn. Zo is zakelijke zonnestroom ook geschikt voor bedrijven, maar energie uit een stuwmeer wellicht iets minder. Het grootste nadeel voor veel ondernemers zijn de hoge opstartkosten die men associeert met duurzame energie. Dit hoeft niet zo te zijn, maar laat je hierover wel goed informeren.  Je kunt bijvoorbeeld veel lezen over subsidies voor zakelijke zonne-energie in ons gratis e-book ‘subsidie zakelijke zonnepanelen’.

22 11 18 Zonnepanelen NL Venus100 grote bestanden LSFotografie 146
Marthijn de Jong Buitendienst

Nieuwste artikelen