Voor iedereen die duurzame energie overweegt

Bij veel ondernemers staat duurzaamheid inmiddels op de agenda. Niet zo gek dus dat we ons hier steeds meer in verdiepen. Waar kan ik uit kiezen, welke voordelen zijn er en zijn er ook nadelen? Speciaal voor deze ondernemers hebben we de voor- en nadelen van duurzame energie op een rijtje gezet.

Duurzame energie is energie die is opgewekt uit zogenaamde hernieuwbare bronnen. Denk hierbij aan de wind, de zon of water. Dat klinkt mooi, maar moet jij daar ook voor kiezen? Waarom wel en waarom niet?

DJI 0005 1

Voordelen duurzame energie

  • Door voor duurzame energie te kiezen help je mee om de opwarming van de aarde onder controle te krijgen.
  • Deze vorm van energie richt zich op energie uit hernieuwbare bronnen, waardoor er geen eindige voorraad is.
  • Je bespaart op je energierekening, omdat je (een deel van) de energieopwekking zelf kunt doen en wellicht zelfs kunt terugleveren.
  • Je maakt een grote stap in het verduurzamen van jouw bedrijf en de bedrijfsvoering
  • Duurzame energie heeft een maatschappelijk verantwoord imago, wat bij kan dragen aan de beeldvorming rond jouw onderneming.
  • Je ontvangt subsidies, zoals bijvoorbeeld de SDE++ subsidie.

Nadelen duurzame energie

  • De opstartkosten voor duurzame energie liggen hoger dan de opstartkosten voor traditionele energie als aardolie en steenkool.
  • Je kunt het niet altijd zelf doen. Het omzetten van duurzame energie naar de gewenste vorm en hoeveelheid is een ingewikkelde klus
  • Je hebt de opstartkosten niet gelijk terugverdiend, daar gaat wat tijd overheen.

Conclusie

Voor je kiest voor duurzame energie moet je je goed verdiepen in de verschillende vormen die er zijn. Zo is zakelijke zonnestroom heel geschikt voor bedrijven, maar energie uit een stuwmeer wellicht iets minder. Het grootste nadeel voor veel ondernemers zijn de hoge opstartkosten die men associeert met duurzame energie. Dit hoeft niet zo te zijn, maar laat je hierover wel goed informeren. Je kunt bijvoorbeeld veel lezen over subsidies voor zakelijke zonne-energie in ons gratis e-book ‘subsidie zakelijke zonnepanelen’.

Benieuwd of zakelijke zonnepanelen voor jou de beste keuze zijn? Vraag dan ons gratis adviesrapport op maat aan. Onze experts werken hierin de hele businesscase voor je uit. 

Ben je op zoek naar meerdere mogelijkheden voor het verduurzamen van je pand? Kijk dan bij onze partner ELIX.

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden