Stappenplan voor het kiezen van een zonne-energiepartner

Je wilt overstappen op zonne-energie. Is het omdat zonnepanelen goed zijn voor je portemonnee en het milieu? Of omdat je wilt werken aan duurzame uitstraling van je bedrijf? De vraag is alleen: hoe nu verder? Elk bedrijf stelt namelijk dat ze de beste keuze zijn. Logisch ook. Maar dat levert geen duidelijkheid over wat voor jou de betere optie is. Hoe los je dat probleem op? Onderstaande stappen helpen je met het beantwoorden van deze vraag.

1: Doe een vooronderzoek

Kijk op het internet naar nieuws over een aanbieder. Zoek naar openbare financiële gegevens en publieke beoordelingen. 

2: Bekijk referenties en reviews

Een bedrijf dat goed werk levert, ontvangt positieve beoordelingen. Controleer hoe het zit met de klanttevredenheid van voorgaande klanten. Kijk ook naar hun op- en aanmerkingen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld de reviews op Google.

3: Controleer kwaliteit van materiaal

Een zonnestroominstallatie bestaat uit verschillende onderdelen. Denk aan de bedrading, panelen en een omvormer. Bekijk of de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn. Bij zonnepanelen kan dit aan de hand van de Tier 1 lijst. Bedrijven uit deze lijst, zijn door Bloomberg verkozen tot betrouwbare producenten van zonnepanelen.

4: Garantie

Bekijk vooraf welke garantie(s) een bedrijf geeft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Hier lees je meer over hoe de garantie op zonnepanelen werkt. 

5: Shortlist

Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen. Kies een handvol bedrijven die bij bovenstaande stappen naar boven komen. Vraag bij deze bedrijven een gesprek en een offerte aan.

6: Offertes vergelijken

De offertes zijn binnen, dus het vergelijken kan beginnen. Zet de offertes in een overzichtelijk schema en vergelijk de prijs, kwaliteit en garantie(s). Hoe je het beste offertes vergelijkt, lees je hier. Let hierbij ook goed op de geboden nazorg, zoals monitoring en onderhoud. Want het goed onderhouden van zonnepanelen leidt tot de beste rendementen.

Bij het kiezen van een aanbieder is vooral het rendement belangrijk. Ook is de kwaliteit van de zonnepanelen van belang. Daarom kiezen we bij Zonnestroom Nederland altijd voor de hoogste kwaliteit en gekwalificeerd personeel. We bieden je een installatie waarvan we de kwaliteit kunnen waarborgen. Hierdoor komen we allebei niet voor verrassingen te staan. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een adviesrapport op maat aan!

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden