SDE++ subsidie op zak, maar zelf niet investeren in zonnepanelen?

Heb je al een SDE++ subsidie toegekend gekregen, maar besluit je toch niet te investeren in zakelijke zonnepanelen? Dan is het mogelijk om deze subsidie te laten verlopen. Maar dat is wel zonde. Hiermee laat je ongeveer 15 jaar aan profijt liggen. In deze blog lees je hoe je alsnog profiteert van je SDE++ subsidie en wat het je oplevert.

SDE++ subsidie op zak

Het is mogelijk dat je al rondloopt met een subsidie op zak. Toch zijn er allerlei redenen denkbaar om die niet direct te gebruiken voor een investering in zakelijke zonnepanelen. Misschien is het prijskaartje toch hoger dan verwacht. Of past een zonnestroominstallatie niet binnen je bedrijfsplan. Zodra je de SDE++ subsidie toegewezen krijgt, heb je 18 maanden de tijd om je installatie te realiseren. Doe je dat niet? Dan verloopt je subsidiebeschikking.

Verhuur je dak!

De SDE++ subsidie is zo’n 15 jaar geldig. In die periode levert je subsidie heel wat op. Daarom is het zonde om je subsidiebeschikking te laten verlopen. Om die reden bieden we je een betere oplossing: verhuur je dak voor zakelijke zonnepanelen. Hiervoor draag je je subsidie aan ons over. Met de subsidie is het voor ons mogelijk om een zonnestroominstallatie op jouw dak te financieren, realiseren en onderhouden. Investeer je zelf? Dan is je rendement uiteraard hoger. Toch levert het veel voordelen op om je dak te verhuren.

De voordelen van verhuren

Allereerst is het fijn dat je zelf geen geld hoeft te investeren. Dat doen wij voor je. Ook al het geregel eromheen nemen wij voor onze rekening. Ervaar jij rust in je hoofd. Daarnaast heb je geen financiële, juridische en technische risico’s. Jaarlijks ontvang je van ons een bedrag voor het verhuren van je dak. Na 15 jaar bieden we je de mogelijkheid om de installatie gratis over te nemen. Profiteer je vervolgens nog zeker tien jaar van je eigen opwek. Ook op het gebied van verduurzamen biedt het verhuren van je dak voordelen. Met een zonnestroominstallatie op je dak krijg je namelijk een hogere BREEAM-certificering en een beter energielabel. Niet gek, aangezien je pand vanaf 2023 over minimaal energielabel C moet beschikken

Verdien zonder investering, tijd en moeite

Kortom: verhuur je dak! Verdien aan verduurzaming, zonder dat dit jou geld, tijd en moeite kost. In ons e-book lees je er alles over. Vraag eerst een gratis adviesrapport op maat aan. Daarin werken onze experts de volledige businesscase voor je uit. Zo maak jij straks een weloverwogen keuze. Wil je meer weten over de SDE++? Luister dan nu de podcast of bekijk onze gratis webinar!

ebook dakhuur cover 1 749x1024

Download gratis e-book ‘Je dak verhuren voor zonnepanelen’

check Verduurzamen zonder investeren

check Grote stap naar duurzame bedrijfsvoering

check Vergoeding voor het verhuren van je dak

check Hoe we alles regelen