Prijzen zonnepanelen historisch laag

De vraag naar zonne-energie neemt toe en daarmee nemen de kosten af. Nu de daling in de prijzen van zonnepanelen zich verder voortzet, is het bemoedigend te zien hoe zonne-energie een steeds groter aandeel krijgt in energiesector.

De zon is de meest betrouwbare, overvloedige bron van hernieuwbare energie die we hebben. Ter verduidelijking; de energie die de zon aan de aarde levert in één uur is hoger dan het wereldwijde energieverbruik voor een heel jaar(!)

In de relatief jonge, dynamische zonne-energie branche gaan de ontwikkelingen snel. De vraag stijgt en de productie neemt toe. Zonnepanelen worden als gevolg hiervan steeds efficiënter en leveren meer vermogen. Juist doordat hernieuwbare energie steeds meer wordt opgenomen, dalen de prijzen van zonnepanelen. De productie van grootschalige projecten wordt als gevolg hiervan steeds interessanter.

Prijzen zonnepanelen historisch laag

Stimuleringsregeling Duurzame Energie

De toename in vraag is al langer merkbaar, zeker nu er vanuit de overheid extra budget wordt vrijgemaakt. De overheid geeft bedrijven middels de Stimuleringsregel voor Duurzame Energie (SDE++) ieder jaar de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor duurzame energieprojecten. Voor iedere ronde is 8 miljard euro beschikbaar gesteld door de overheid. Met de SDE++ stimuleert de overheid de ontwikkeling van duurzame energietransitie in Nederland, vanuit een gedachte dat duurzame energie beter is voor het milieu, Nederland minder afhankelijk maakt van fossiele brandstoffen en een positieve bijdrage levert aan de economie.

Kwaliteit

Nu de vraag toeneemt, is het lastiger onderscheid te maken in betrouwbare partners. Hetgeen belangrijk is bij de samenstelling van een duurzame zonnestroominstallatie is niet enkel en alleen de prijs of het label van het paneel. Wat een kwaliteit hoogwaardig paneel onderscheidt van een minder kwalitatief paneel is het algehele proces. Wanneer de panelen de fabriek verlaten, kan er schade zijn ontstaan tijdens het transport. Immers aan de buitenkant van een paneel is vaak niet te zien of er sprake is van schade, zoals micro-cracks en andere afwijkingen.

Met het oog op de toekomst is het daarom des te belangrijker een betrouwbare partner in de hand te nemen die de kwaliteit regelmatig toetst. Benieuwd wat wij hierin voor je kunnen betekenen? Vraag ons gratis adviesrapport op maat aan. Hierin werken we de hele businesscase voor je uit. 

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden