Maatschappelijk verantwoord ondernemen met zakelijke zonnepanelen

Vanaf het moment dat John Elkington in 1994 met de drie P’s: People, Planet, Profit, op de proppen kwam, is maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven hebben vandaag de dag oog voor de maatschappelijke en ecologische consequenties van hun bedrijfsvoering. Misschien vraag jij je ook af hoe je op een rendabele manier kunt bijdragen aan een mens- en milieuvriendelijke wereld. Bij Zonnestroom Nederland hebben wij het antwoord: zonnepanelen. In dit artikel lees je op welke manier zonnepanelen een rol spelen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

People, Planet, Profit

Als bedrijf wil je winst maken. Maar als alles in teken komt te staan van deze winst, gaat je omgeving hieronder lijden: de bedrijfsvoering wordt onduurzaam en mensonvriendelijk. Beter zou zijn om hier een balans in te vinden. Daarom zijn de drie P’s in het leven geroepen. Wanneer mens (‘people’), planeet (‘planet’) en winst (‘profit’) in harmonie zijn, is er sprake van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit betekent niet dat je niet gericht mag zijn op winst mag maken, maar wel dat je hierbij altijd op de menselijke en klimaatvriendelijke kant moet letten. We noemen deze driedimensionale benadering daarom ook wel de triple-P benadering.

3 ps 300x300

Woorden én daden

Uit deze benadering komen allerlei kenmerken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zijn dé kenmerken van de bedrijven van de toekomst. Bijvoorbeeld duurzaamheid, eerlijkheid, circulariteit, inclusiviteit en integraliteit. Toch gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder dan alleen mooie woorden. Er moet ook echt iets veranderen. Maar dit betekent niet dat het alleen maar geld kost. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt steeds meer, en wordt steeds vaker een selectiecriterium voor klanten en instellingen. Door hier op in te spelen, kom je juist in de schijnwerpers te staan. Maar er is meer…

De 3 P’s in 1 Z

Zonnepanelen. Die bieden de ultieme uitkomst voor een goede triple-P benadering. Door met een zonnestroominstallatie zelf groene stroom op te wekken, werk je voortdurend aan een gezondere planeet. Daarnaast is de aanschaf van zo’n installatie, met een terugverdientijd van 8 jaar, een rendabele investering. Er wordt dus zeker winst gemaakt. Ook wordt er rekening gehouden met onze nakomelingen, zonder dat het werk van werknemers in gevaar komt: De mens raakt niet ondergesneeuwd. Oftewel: met zonnepanelen vat je de 3 P’s in 1 Z.

Wil je weten op welke manier zonnepanelen je kunnen helpen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Daar helpen we je graag bij. We zijn altijd op zoek naar een balans tussen de drie P’s. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons bloed. Vraag een vrijblijvend adviesrapport op maat aan en we werken de businesscase voor je uit!

 

ebook verdienen zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Verdienen met zakelijke zonnepanelen’

check Hoe je kunt verdienen aan zonnepanelen zonder dat je zelf veel investeert

check Hoe jij met zonnepanelen een grote stap zet naar een duurzame bedrijfsvoering

check Op welke manier je met de businesscase aan de slag kunt