Kan ik zonder investering zonnepanelen op mijn dak krijgen?

In tijden van crisis wordt vaak voorbijgegaan aan de toekomst. We proberen weer te komen waar we waren en vergeten daarbij vooruit te kijken. Vanaf 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden groter dan 100 vierkante meter minimaal energielabel C hebben. En de regel is streng: heb je een energielabel lager dan C, dan mag je geen gebruik meer maken van dat bedrijfspand. Er moet dus verduurzaamd worden, terwijl investeren in deze tijd niet perse voor de hand ligt.  Gelukkig is er ook goed nieuws: het is mogelijk om zonder investering zonnepanelen op je dak te krijgen en je energielabel te verbeteren

Waarom nu verduurzamen?

Je pand verduurzamen is een slimme keuze. Zonnepanelen dragen bijvoorbeeld bij aan een hogere BREEAM-certificering. BREEAM is een methode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen, vergelijkbaar met het energielabel. Als je van plan bent om deze certificering aan te vragen, dan is een zonnestroominstallatie op je dak een goed idee. Ook belangrijk: subsidieregelingen rondom zonnepanelen worden steeds verder afgebouwd. Op dit moment is er voor grootzakelijke gebruikers alleen de SDE++ nog, maar de verwachting is dat die binnen een aantal jaar niet meer voor zonnepanelen gebruikt kan worden. Een derde reden om nu te investeren, is dat de keuze voor duurzame energie een klimaatneutrale leefwereld dichterbij brengt, en daarmee een betere leefwereld voor de toekomst.

Niet investeren, wel zonnepanelen: verhuur je dak

Je dak verhuren voor zonnepanelen is een interessante optie als je je bedrijfspand wilt verduurzamen. Het rendement is weliswaar lager dan als je zelf investeert, maar je profiteert wel van alle andere voordelen van zonnestroom: een beter energielabel en duurzame energie, zonder dat je er tijd, geld of moeite in hoeft te steken. Jij kunt je blijven focussen op dat waar je goed in bent, terwijl de verduurzaming voor je wordt geregeld. Verduurzamen zonder investeren: helemaal geen gekke gedachte.

Zo werkt dakhuur bij Zonnestroom Nederland

Ons proces begint over het algemeen met een adviesrapport, op maat gemaakt voor jouw bedrijf. Hierin wordt onder andere een indicatie gegeven van het verwachte rendement, lees je over een aantal technische bevindingen en een voorstelling van hoe de installatie er uit zou kunnen zien. Ook krijg je een duidelijk onderbouwd financieel overzicht. De volgende stap is het aanvragen van de SDE++, nu het nog kan. Die komt op onze naam, en stelt ons in staat om een kwalitatief hoogwaardige zonnestroominstallatie te bouwen en jou een interessante vergoeding voor de verhuur van je dak te geven. Vervolgens wordt het dak gecontroleerd om te zorgen dat de panelen veilig op het dak kunnen liggen. Daarna zal er worden gecontroleerd of het net de installatie aankan door middel van een netcheck, met een eventuele verhoging van de aansluiting op het net waar nodig. Als alles rond is, kan het bouwen beginnen. Dit alles zonder gedoe en altijd met het oog op een goed lopend proces. Hierdoor zijn alle partijen tevreden.

De volgende stap

Investeren in een zonnestroominstallatie kost een hoop tijd, geld en energie. Om dit te verhelpen, bieden we dakhuur aan: zonder investering en zonder zorgen kiezen voor duurzame energie. Zo gaan we samen duurzamer de toekomst in. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijfsdak? Vraag dan een adviesrapport op maat aan, dat is gratis en vrijblijvend. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken. Meer weten over dakhuur? Dan kun je ook ons e-book downloaden.

ebook dakhuur cover 1 749x1024

Download gratis e-book ‘Je dak verhuren voor zonnepanelen’

check Verduurzamen zonder investeren
check Grote stap naar duurzame bedrijfsvoering
check Vergoeding voor het verhuren van je dak
check Hoe we alles regelen