Interesse of een vraag? Bel direct met onze experts via 085-0655480

Hoe helpen zakelijke zonnepanelen bij hoge gasprijzen?

De gasprijzen rezen afgelopen maanden de pan uit. Energierekeningen liepen verder en verder op, en verschillende aanbieders gingen zelfs failliet. In het licht van deze ontwikkelingen vraag je je misschien af of het niet eens tijd wordt om in zonnepanelen te investeren. Dan ben je namelijk veel minder afhankelijk van deze prijsschommelingen. In deze blog leggen we uit wat oorzaken van de fluctuerende gasprijzen zijn en op welke manier zakelijke zonnepanelen je kunnen helpen.

Dubbel voordeel kun je pakken met een energieleverancier die gespecialiseerd is in zakelijke energie in combinatie met zonnestroominstallaties. Kijk hiervoor bij onze partner ELIX.

Waarom fluctueren de gasprijzen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: het is een kwestie van vraag en aanbod. Hoe vervelend de stijgende gasprijzen ook zijn, ze zijn heel makkelijk te verklaren. De vraag nam de afgelopen tijd toe, terwijl de voorraden beperkt zijn. 

Het energieverbruik daalde als gevolg van COVID-19. Maar nu de economie sneller dan verwacht op gang komt, is er veel gas nodig. Bovendien zitten mensen meer thuis, dus stijgt de vraag naar gas gedurende de hele dag ook meer. 

Zo’n toenemende vraag zou geen probleem hoeven zijn als er voldoende aanbod van gas zou zijn. En juist daarbij gaat het op dit moment behoorlijk mis. Hiervoor zien we 3 belangrijke redenen. 

  1. De gasproductie in Groningen is teruggeschroefd van 40 miljard kuub naar 4 miljard kuub gas per jaar. In de toekomst draait de overheid de kraan helemaal dicht. Hierdoor zijn we afhankelijker van andere landen. 
  2. Er is politiek gedoe rondom de nieuwe gaspijpleiding vanuit Rusland naar Europa. Pas als de partijen het met elkaar eens zijn en er duidelijke afspraken op papier staan, komt er extra gas vanuit Rusland. En dat kan nog wel even duren. 
  3. Niet alleen in Europa neemt de vraag naar gas toe. Ook Azië heeft veel gas nodig vanuit andere landen en is bereid er veel voor te betalen. 

Zo helpen zakelijke zonnepanelen bij het verlagen van je gasprijs

De gasprijzen vliegen alle kanten op en dat zal nog een lange tijd zo blijven. Moet je dus maar bij de pakken neer gaan zitten? Of toch maar overwegen om minder te produceren? Zeker niet. Je kunt niet veel aan de fluctuerende prijzen veranderen, maar je hebt wel degelijk invloed op de mate waarin de fluctuaties jouw energierekening beïnvloeden. 

Hoe? Investeren in zakelijke zonnepanelen! Het is een oplossing die veel andere ondernemers ook al hebben gekozen, en dat is niet onlogisch. De investering is relatief laag en het rendement relatief hoog. Bovendien zorg je ervoor dat je zelf in een deel van je eigen energiebehoefte voorziet. En alle energie die je zelf produceert, hoef je natuurlijk niet meer in te kopen. Helemaal onafhankelijk worden van je energiemaatschappij kan helaas niet. Maar flink besparen op je energierekening en zelfs winst maken, dat kan gelukkig wel! 

Wil je weten van welke voordelen je nog meer profiteert met een zakelijke zonnestroominstallatie op je dak? Bekijk dan onze gratis webinar! En ben je benieuwd naar het rendement dat in jouw situatie te behalen valt? We laten het je zien in ons gratis adviesrapport op maat

 

 

ebook verdienen zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book “Verdienen met zakelijke zonnepanelen”

check Hoe je kunt verdienen aan zonnepanelen zonder dat je zelf veel investeert

check Hoe jij met zonnepanelen een grote stap zet naar een duurzame bedrijfsvoering

check Op welke manier je met de businesscase aan de slag kunt