Gratis geld lenen: investeer nu in zonnestroom

Dat de rentes al een tijd aan het dalen zijn, is je vast niet ontgaan. De krediet- en spaarrentes komen steeds dichter bij de 0%, wat investeren in zakelijke zonnepanelen aantrekkelijk maakt. Helemaal omdat de kans bestaat dat er binnenkort negatieve rente komt op spaargeld. Het heeft dus geen zin om geld op je bankrekening te laten verstoffen, dit is het moment om te investeren met vreemd vermogen. Bijvoorbeeld in een zonnestroominstallatie op je dak, wat sowieso een hele rendabele investering is!

Duurzaam investeren loont

Dat komt omdat duurzame investeringen sterk gestimuleerd worden door de overheid. De SDE++ subsidie is een erg populaire regeling. Daarnaast zijn er gedwongen maatregelen, zoals de energiebesparingsplicht. Een zakelijke zonnestroominstallatie is daardoor een uitstekende investering met een mooi rendement dat kan oplopen tot wel 15%. Door je eigen energieleverancier te worden bespaar je niet alleen geld, je verdient het zelfs. In veel gevallen verdien je je investering binnen 8 jaar terug, terwijl je zonnestroominstallatie zomaar 25 jaar mee kan. 

Een rekenvoorbeeld

Bedrijf Sunshine leent geld voor 2.000 zonnepanelen waarmee ze 569.500 kWh opwekken. Deze installatie kost € 428.800. Met een stroomverbruik van 500.000 kWh per jaar hebben ze 100% dekking van hun eigen verbruik en leveren ze 12,2% van de totale opbrengst terug aan het net.

Hoe Sunshine’s situatie eruit kan zien, zie je in een theoretisch rekenvoorbeeld:

De businesscase in het kort:

rente historisch laag 1 1 300x249

De lening in het kort:

rente historisch laag 2 300x133

De looptijd van 25 jaar uitgelicht in het kort:

rente historisch laag 3 1 300x195

Als over de gehele kostprijs van de zonnestroominstallatie een duurzame lineaire lening wordt aangevraagd met een looptijd van 10 jaar is de huidige rente tussen de 1,14%. Naast de kostprijs houden we ook rekening met bijkomende kosten als monitoring en onderhoud en een reservering voor het vernieuwen van de omvormers. Die hebben namelijk een kortere levensduur dan zonnepanelen. In dit voorbeeld levert het geïnvesteerde bedrag een jaarlijks rendement van 12,5% en is de investering in 8 jaar terugverdiend. De vuistregel is dat een installatie 25 jaar meegaat, maar in de praktijk is dit vaak langer. Tel uit je winst!

De rente die je betaalt over het bedrag dat je hebt geleend, is € 22.487,-. Over een periode van 25 jaar verdien en bespaar je met deze zonnestroominstallatie € 1.438.852,-. Als dat geen goede investering is…

Nieuwsgierig naar jouw situatie?

Wil je weten hoe een mogelijke zonnestroominstallatie op jouw dak eruitziet, wat de kosten en opbrengsten zijn en hoeveel je ermee kunt verdienen? In een gratis advies op maat zetten we alles voor je op een rijtje. Ontdek wat zakelijke zonnepanelen voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

ebook verdienen zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Verdienen met zakelijke zonnepanelen’

check Hoe je kunt verdienen aan zonnepanelen zonder dat je zelf veel investeert

check Hoe jij met zonnepanelen een grote stap zet naar een duurzame bedrijfsvoering

check Op welke manier je met de businesscase aan de slag kunt