Een beter milieu EN een lagere energierekening

Vooruitstrevend, innovatief en altijd in voor iets nieuws: dat zijn ondernemers. Toch zijn er nog niet heel veel ondernemers die ‘iets’ doen met zakelijke zonnepanelen. Zonde, want het is een relatief makkelijke manier om iets terug te doen voor het milieu en te besparen op je energierekening.

De negatieve effecten van de opwarming van de aarde worden steeds beter zichtbaar. Ook raken de olie- en gasvoorraden op en we betalen steeds meer voor energie. Als we de opwarming willen stoppen, moeten we als maatschappij zuiniger omgaan met onze energie. We moeten op zoek naar schone alternatieven voor onze traditionele energiebronnen.

Overheid en bedrijfsleven voor een betere wereld

Ook bij de overheid en het bedrijfsleven leeft het beschermen van de aarde. Daarom hebben ze samen een energieakkoord opgesteld en daar doelen aan gehangen:

  • In 2023 is 16% van de energie hernieuwbaar.
  • Een energiebesparing van 1,5% per jaar. Elk jaar opnieuw.
  • In 2050 is er een 60% reductie van CO2, in vergelijking met 1990.

Niet de allermakkelijkste opdracht. Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan naar hernieuwbare energiebronnen en komt onder andere zonne-energie als duurzaam alternatief uit de bus. Niet alleen als energiebron, maar als manier om te besparen op je energierekening.

Hernieuwbare energie uit de zon

Zonne-energie is een goed alternatief voor de traditionele manieren van energie opwekken. Het is schoon en hernieuwbaar. Sceptici noemen Hollandse wolkenluchten als reden om het niet te doen, maar ook in Nederland schijnt de zon vaak genoeg zodat zonne-energie een goed rendement heeft. En met de trend dat we hier warmere zomers krijgen, wordt dit rendement alleen maar hoger. In juli 2018 was er een recordproductie van zonnestroom in Nederland – dat belooft wat voor de toekomst.

Zo wordt zonne-energie voor iedereen haalbaar

Voor veel bedrijven en ondernemers is de hoge instapprijs een drempel om te starten met het zelf produceren van zonne-energie. Maar wist je dat de prijs van zonnepanelen nog steeds elk jaar blijft dalen en dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn om jou als ondernemer te helpen met de aanschaf van zonnepanelen? Zo doe je iets voor het milieu en bespaar je ook nog op je energierekening. Win-win!

Wil jij meer weten over de zakelijke mogelijkheden van zonnestroom? Check dan het e-book ‘Subsidie zakelijke zonnepanelen’ en vraag ons gratis adviesrapport op maat aan. Wie weet draag jij binnenkort ook een steentje bij aan een betere wereld. 

Onze partner ELIX is gespecialiseerd in het verder verduurzamen van je bedrijfspand, naast zonnepanelen.

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden