De voordelen van zakelijke zonnestroom

Dat het weer verandert hebben we dit jaar allemaal gemerkt. De Hollandse zomer lijkt soms wel een Zuid-Europese zomer! Wat een zonuren! Wist je dat de zon de meest krachtige natuurlijke energiebron is? Reden genoeg om eens dieper in zakelijke zonnepanelen te duiken! Wat zijn nu de voordelen van zakelijke zonnestroom?

First things first: waarom is het zo belangrijk dat we kijken naar duurzame energie? Momenteel warmt de aarde op en dat is slecht voor onze planeet. Maar ook de voorraden van fossiele brandstoffen zoals olie en gas raken op. Volgens de wet van vraag en aanbod leidt dit tot prijsstijgingen en hier zit geen enkele ondernemer op te wachten.

inspecteur foto de zaak 300x169

Tijd voor actie

Niemand wil dat de aarde verder opwarmt en dat de prijzen van energie verder stijgen. Momenteel presteren we in Nederland nog niet best, helemaal niet in vergelijking met andere landen in de EU. Waar in Portugal en Letland het aandeel duurzame energie in 2021 al op meer dan 95% lag, lag het in Nederland nog onder de 13%. Dat moet anders kunnen.  De overheid en het bedrijfsleven hebben doelen opgesteld om zo praktisch en doelgericht werk te maken van duurzame energie. Dit zijn de doelen uit het energieakkoord van de overheid en het bedrijfsleven:

  • 16% van alle energie is hernieuwbaar in 2023
  • 1,5% energiebesparing per jaar
  • 60% CO2-reductie mobiliteit in 2050 ten opzichte van 1990

Energie EN geld besparen met zonnestroom

Een vorm van duurzame energie is zonnestroom. Door te investeren in zonnestroom bespaar je niet alleen energie – en red je de planeet – maar bespaar je ook op je maandelijkse energiekosten. Win-win-win-situatie! Twijfel je nog? Wij geven je vast 7 redenen om te kiezen voor zonnestroom.

7 x voordeel van zonnestroom

  1. De zon is de grootste duurzame bron die we tot onze beschikking hebben. Niet alleen voor stroom, maar in de toekomst ook voor warmte en brandstof.

  2. Zonnestroom geeft een goed rendement op vermogen.

  3. Een zonnepanelen-installatie vergt weinig onderhoud, dus: lage onderhoudskosten.

  4. De kosten van fossiele brandstof stijgen, door (een deel van) de benodigde energie zelf op te wekken heb jij hier minder of geen last van.

  5. Een zonnepaneel is betrouwbaar. Het gaat niet snel stuk en heeft een lange levensduur. Ook krijg je vaak lange garanties op de panelen, dus mocht er toch iets gebeuren, dan valt het vaak onder de garantie

  6. Zonnestroom past in een duurzame bedrijfsvoering. Extra fijn met de strengere controles op de Wet Milieubeheer en dat je moet verduurzamen.

  7. Er zijn veel subsidies en kortingen beschikbaar voor ondernemers die meer willen doen met zonnestroom.

Meer weten over de mogelijkheden van zonnestroom? Bekijk het e-book “subsidie zakelijke zonnepanelen” en vraag ons gratis adviesrapport op maat aan!

ebook subsidie zakelijke zonnepanelen

Download gratis e-book ‘Subsidie Zakelijke Zonnepanelen’

check Alles over de SDE++

check Hoe jouw businesscase écht rendabel wordt

check Verhelderende berekeningen en voorbeelden