Als ik mijn dak verhuur, kan ik de installatie dan later overnemen?

Veel mensen willen graag hun steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Ze scheiden hun afval, douchen minder en eten meer streekproducten. Toch worden de echte klappers gemaakt met zonnestroominstallaties, warmtepompen en windmolens: die wekken massaal groene energie op en zorgen hiermee voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Maar deze installaties hebben weer hun eigen nadeel: de aanschaf is een dure aangelegenheid. Bij Zonnestroom Nederland hebben we daar een oplossing voor bedacht: het verhuren van je dak. In dit artikel lees je wat dat is en hoe het zit als je de installatie later alsnog wilt overnemen.

Verhuur je dak: veel voordelen, weinig zorgen

Hoe mooi onze voornemens ook mogen klinken, we ontkomen niet aan de wet- en regelgeving als het om duurzaamheid gaat. Vanaf 2023 moet namelijk elk kantoorgebouw energielabel C hebben. In veel gevallen is een zonnestroominstallatie een ideale oplossing. Als hiervoor niet genoeg geld beschikbaar is, kun je kiezen voor het verhuren van jouw dak. Hierbij investeer je zelf niets, maar installeert Zonnestroom Nederland een zonnestroominstallatie op jouw dak. Wij betalen je hier een jaarlijks bedrag voor. Zo heb je wel de voordelen van groene energie en een groene uitstraling, maar niet de zorgen van een eigen installatie en investering. Een win-win-situatie, dus! 

Meer informatie over de voordelen van het verhuren van je dak vind je in ons e-book: Je dak verhuren voor zonnepanelen.

Gratis overname na 15 jaar

De zonnestroominstallatie blijft tijdens de SDE-periode – die 15 of 16 jaar beslaat – eigendom van Zonnestroom Nederland. Wanneer deze periode voorbij is, wordt de installatie kosteloos aan de verhuurder van het dak overgedragen. Omdat zonnepanelen minstens 25 jaar meegaan, kun je dan nog vele jaren genieten van gratis zonnestroom. Dit alles zonder zelf ooit een euro geïnvesteerd te hebben! Wil je de installatie al eerder overnemen, dan betaal je een nader te bepalen bedrag per paneel.

Zonnepanelen op jouw bedrijfspand

Investeren in duurzaamheid loont. Je dak verhuren voor verduurzaming al helemaal. Dat weten wij bij Zonnestroom Nederland, en zouden we je graag meer over vertellen. Vraag vrijblijvend een adviesrapport op maat aan en lees ons e-book ‘Je dak verhuren voor zonnepanelen’.

ebook dakhuur cover 1 749x1024

Download gratis e-book ‘Je dak verhuren voor zonnepanelen’

check Verduurzamen zonder investeren
check Grote stap naar duurzame bedrijfsvoering
check Vergoeding voor het verhuren van je dak
check Hoe we alles regelen