Een duurzaam bedrijfspand zonder zelf te investeren

Dak verhuren voor zonnepanelen

Je pand verduurzamen, zonder hoge investering? Dat kan: verhuur je dak aan ons! Jij de baten, wij de lasten. Lees alles in ons gratis e-book.
ebook dakhuur  distributie cover
Voordelen:
check Je investeert niets, terwijl je bedrijfspand duurzamer wordt.
check Je krijgt een vergoeding voor het gebruik van je dak.
check Je hebt er geen omkijken naar, alles wordt geregeld. Ook het onderhoud!
Download gratis e-book arrow right
Download gratis e-book arrow right
Zakelijk je dak verhuren voor zonnepanelen zonder investering

De voordelen van je dak verhuren voor zakelijke zonnepanelen

Voldoe aan de verduurzaam verplichting van 2023
Het verduurzamen van je bedrijfspand is financieel gezien een aantrekkelijke keuze. Toch zijn er genoeg redenen om niet zelf te investeren, bijvoorbeeld omdat je al een ambitieuze investeringsagenda hebt of omdat je ervoor kiest niet in bedrijfsvreemde middelen te investeren.

Geen hoge eenmalige investering nodig
Het verhuren van je dak om zonnepanelen te laten plaatsen is een goede methode om toch je bedrijfspand te verduurzamen, zonder zelf te hoeven investeren. Sterker nog, je verdient er zelfs aan: we geven je een vergoeding per paneel, per jaar.

Alles wordt geregeld, geen gedoe
Dus: geen investering, een vergoeding voor de huur van je dak en geen omkijken naar het hele proces: wij doen de volledige realisatie en het onderhoud.

Voorwaarden voor het verhuren van je dak

icon oppervlakteOppervlakte dak = 3.000 m2 of meer

Om een rendabele zonnestroominstallatie op jouw bedrijfspand te kunnen bouwen, hebben we in elk geval 3.000 m2 bruikbaar dakoppervlak nodig. 

icon grootverbruikerGrootverbruikersaansluiting aanwezig?

Je hebt een grootverbruikersaansluiting nodig. Heb je dit niet, maar voldoe je wel aan de andere 2 punten? Dan regelen we samen de verzwaring van je aansluiting

icon sdeToekenning SDE-subsidie

Wij kunnen je alleen helpen als je al SDE-subsidie toegekend hebt gekregen. Zo niet, dan helpen we je graag bij het indienen van een aanvraag.

Download gratis e-book arrow right

Je dak verhuren of een eigen installatie?

Eigen installatie

Bouw je je eigen zonnestroominstallatie, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de investering. Hiermee liggen ook het technisch beheer en de daarbij horende risico’s bij jou, net als het financiële risico. Je behaalt een rendement van ongeveer 10% op het eigen vermogen en genereert hiermee 25 jaar lang een positieve kasstroom.

Je dak verhuren

Ook hier is het grote voordeel makkelijk te herkennen: je hoeft geen tijd, geld of energie te investeren en houdt de volledige focus op je eigen bedrijf. Het bedrag dat je jaarlijks krijgt voor de verhuur van je dak is wel lager dan het rendement op het geïnvesteerde vermogen als je zelf investeert in een zonnestroominstallatie. 

Wat kies jij?

Zoals je ziet, hebben beide opties zo hun eigen kenmerken. Het is aan jou om te kijken welke variant het beste bij jouw bedrijfsvoering en situatie past. Heb je als bedrijf je vermogen hard nodig om te investeren in bedrijfsmiddelen, dan ligt het verhuren van je dak het meest voor de hand. Is je bedrijfsvoering stabiel en heb je ruimte om je vermogen in andere zaken te investeren? Dan is het rendement van 10% op eigen vermogen bij een zonnestroominstallatie waarschijnlijk interessanter.

Wij helpen je kiezen

In een vrijblijvend adviesgesprek nemen we beide opties uitgebreid door en kijken we samen wat het beste bij jouw situatie past. 1 ding weet je zeker: in beide gevallen zorgt een zonnestroominstallatie voor een behoorlijke CO2- reductie en dus voor een beter milieu. 

Download het e-book Je dak verhuren voor zonnepanelen

Download gratis e-book arrow right
ebook dakhuur  distributie cover
check Je investeert niets, terwijl je bedrijfspand duurzamer wordt.
check Je krijgt een vergoeding voor het gebruik van je dak.
check Je hebt er geen omkijken naar, alles wordt geregeld. Ook het onderhoud!